Sedmý stín

Sedmý stín

Anotace: ...

Šest stínů vídám mezi stromy každý podvečer. Jsou bez těl a jenom tiše stojí a zírají skrze mě. Je to divný pocit, neboť nemluví a i já mám nádech stínu.

A smutky mé se ptají
kde slova má spí
a vůbec netuší nic o hrobech přeplněných
ve kterých se skrývají.

Mnoho je mraků na nebi
a ještě více hvězd ukrytých tam
v modři vyhaslé.

A smutky mé se ptají
na sny mysli mé
neboť neví
že šest stínů každý podvečer
mě láká v jeden houf a řad.

V pocitu chladném
oči přivírám a sním
o volnosti stínů těch
kteří vábí i stín můj
tam
kde není smích a pláč.
Autor Jan Urban, 08.09.2009
Přečteno 400x
Tipy 17
Poslední tipující: fuu, Divoženka1, susana načeva, Alien.v.v.s., WhiteSkull, kouzelníček, staruska, šedá bílá myška, Hančí, Špáďa, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a smutky tvé se bojí
že slova v hrobech za zdí
utichnou brzy navždy
že dojde jim tam dech

a smutky tvé se dají
před stíny co se dlouží
a zhasínají hvězdy
zbaběle na útěk

04.11.2009 23:21:00 | janewe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí