Loutna

Loutna

Anotace: dnešní pokus

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Prastará loutna
tiše v komnatě žalu zpívá
dojemnou melodii smutku

Dívka s pohledem plným ohně
šeptá slova lživá
do prázdného srdce

Teď struny loutny
utichly na krátkou chvíli
kráska roní mrazivé slzy

Jen plamen svíce
do kterého její naději vlili
tiše sní o dalším dni

Ach smutná krásko
kdy zazní naposled loutny tón
ach smutná krásko

Loutna utichla
dívčí to skon
i svíce dohořela... jen dým stoupá jako její duše
Autor Satha, 11.09.2009
Přečteno 403x
Tipy 1
Poslední tipující: J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí