..Latina..

..Latina..

Anotace: Raram Facit Mixturam cum Sapientia forma - (Petronius)

Sbírka: ..mimoděk..

Latina – ta nositelka civilizace a kultury
už léta pohřbená a přesto stále živá
S grácií nosí se v ryzosti křehké nátury
Navzdory vzdělání svůj věhlas neprožívá…

Latina – šířená tisíc let po světě všelikém
od správců církevních po obyčejné chudé
V klasickém odění antikou, barokem
Po někom potopa. Vzdělání po Ní zbude…

Latina – ta archaická stařena oprášeného hávu
ve všech svých nuancích vášnivě milovaná
Básníky hýčkaná vážně i pro zábavu
Navenek protřelá a uvnitř slastná panna…
Autor šuměnka, 11.09.2009
Přečteno 320x
Tipy 14
Poslední tipující: enigman, Bíša, hašlerka, labuť, Házté, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pořád umí postavit do latě...

14.09.2009 01:00:00 | enigman

stará dobrá latina :-)...ST !

11.09.2009 15:31:00 | Házté

není nad klasické vzdělání
a latina jazyk myslitelů je
je v něm krása oblosti
i mocnost naděje..
vědy oči rozšířené
bystrost jak potok u pramene

denně tento jazyk používám a v termínech odborných využívám..ke konání dobra:-)

ST

11.09.2009 14:25:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí