Vladař

Vladař

Anotace: Chceš-li vládnout, půlka člověka musí zemřít.

Zeptal jsem se anděla,
zda mi dá klíče od dvora.
Krásným hlasem zapřel tence,
do ruky mi vtiskl dvě nábojnice.

Pousmál se skromně:
"Jedna pro tebe druhá pro mě"

Dá mi jedna kulka křídla?
Napiji se z božského vřídla?
Najdu v duši své uspokojení?
Upadne jméno mé v zapomění?
...
Rána zbraně do pole štěkla,
krev v pramínku mi po spánku tekla.
Anděl moji bolest tiší, vztahuje dlaň:
"Druhou kulku na prsou chraň!"

Od teď nic nezníčí tě,
nic než ta kulka neskolí tě!

Jdi a udělej co udělat se musí,
rozvaž lněný provaz co lidi tvoje dusí.
Jako lipový list patří mezi nedělené,
Jeden národ a jedny zákony nastolené.
Ukaž jim pravou cestu a směr!
Těm pravým do rukou vlož kvér!
Vysaď lesy,
znič běsi.
Ohlávku čapni,
zrádce setni!
Kultury proud urči,
potoky ať zurčí!
A dál následuj moje slova,
nevadí, že přibyde další vdova.

JSEM PETR a andělů se už neptám!
Autor Fenceless, 12.09.2009
Přečteno 281x
Tipy 5
Poslední tipující: KLARISA, Modrý Anděl, Lioness, dream in emptiness, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš se toho ještě hodně učit a to nejem na poli básnickém...

17.09.2009 06:29:00 | Okřídlená Lištička

Pokud svoji druhou půlku nechá žít a vládne, tak se zblázní...

14.09.2009 16:24:00 | Fenceless

Dobrá myšlenka, myslím - Chceš-li vládnout, půlka člověka musí zemřít.

13.09.2009 12:08:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí