HLEDÁNÍ

HLEDÁNÍ

Anotace: - Bláhová poselství -

Sbírka: Bláhová poselství

.

zarputile usiloval nalézt souvislost
pošmourné jitro
podivuhodný srom
obloha plna ocelové šedi
připomínala zvolna rozpalovaný ocelový plát

věděl že vrchol se neúprosně blíží
výš je jen měsíc slunce či hvězdy
. . . a pak už jen Bůh . . .

v nekonečných hlubinách tonoucí
tajemství proměn
nekonečných minulostí
spojitá sounáležitost našeho bytí
. . . se vším . . .

uhlík jako hermafrodit
vysoké C na stradivárkách stvořitele
jako prvá nota symfonie
na notové osnově finále
počátek prozářil Big Bang

vidina zvláštní představy
protuberance výstrahou vyvrežna
proti zpupné nepokoře . . .
snad vidina neblahého konce

sám náhle jako prapodivný poutník
. . . vprostřed pouště . . .
mezi dunami hledám oázu
kde bych sám sebe mohl najít
dřív nežli dojdu na konec své cesty . . .

.
Autor Těšínský, 13.09.2009
Přečteno 250x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí