Sbohem! ...a šáteček

Sbohem! ...a šáteček

Anotace: imprese

Maminka přišla z práce
a přinesla pečivo
a svůj úsměv.
Sedíc na zápraží,
dala si kávu s mlékem
ale bez cukru.
Její obtloustlá obrýlená dcera
znalá ruských klasiků
se koukla na nebe.
Přemýšlela, zdali je tak hluboké
jako to, jež zřel kníže Andrej u Slavkova.
Viděla pak na něm hejno hus,
které letělo ve způsobném véčku
ohlašující vítězství podzimu.
Sbohem! zašeptala husám
a vzala si šáteček.
Povidlový.
Autor Maro Deives, 13.09.2009
Přečteno 292x
Tipy 11
Poslední tipující: jitka.svobodova, PIPSQUEAK, Chancer, Demedalex, hašlerka, hanele m., Mbonita, Jaroslav Tatar, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já to čtu sice až v prosinci, ale mám to před sebou, vidím to..ten čas letí!

06.12.2009 12:10:00 | Chancer

na gymplu sme se třídou byli povinně na Vojně a míru... ta scéna s nebem byla nekonečná... :o)

14.09.2009 11:55:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí