Danae

Danae

Anotace: Socha? Rodin - Danae

Sbírka: Noční vítr

Dnes zdál se mi sen
-byl jako mámení-
a jako znamení
byla kouzelná miska z nefritu.

Jsem v cizím domě
-a nejsem sama-
čistá jako panna
chvěju se před cizím mužem.

Studená jsem
-jako z kamene-
vlasy mé v plamenech
sochař mi do mramoru vytesal.

Nejsem mrtvá
-křehká a nehybná-
jsem Danae bezchybná.
Kolika chlapcům zlomila jsem srdce?
Autor Willou, 14.09.2009
Přečteno 394x
Tipy 9
Poslední tipující: J.U. Ray, Nergal, fuu, hašlerka, enigman, al-pacino
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to jako mámení, jako probuzení se ze sna... A je to v té básni poznat! ;)

01.07.2010 00:08:00 | J.U. Ray

..to by mě zajímalo

14.09.2009 16:32:00 | hašlerka

mnohým...

14.09.2009 14:31:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí