Zedníkem

Zedníkem

Anotace: ...

Kyvadlo bije o stěnu a vydává tupý tón,
ten tón nelze přehlédnout, protože je vidět.
Budím se abych si připomínal, že kyvadlo
je většinou dobře naladěné, ač občas skřípe.
Díra do stěny se postupně zvětšuje a malta,
co si budeme povídat, není zadarmo.
Přemýšlím, kdo nahoře kývá provázkem,
ale nikdo se nechce přiznat a jeden by řekl,
že samotnou přirozeností kyvadla je kývání,
čemuž jistě nelze věřit, protože samo o sobě
si jenom tak visí, je v klidu a prostě spí.
Tedy do momentu, než ho začnete sledovat,
to pak bije jak na poplach a mám co dělat,
abych zalezl do nějaké díry, kde na mě není vidět.
Stejně mi ale vždycky spadne cihla na hlavu,
mám bouli a i když jí zamáčknu, svinsky bolí.
Občas si říkám, že bych měl kyvadlo uříznout,
nechat ho poválet se v prachu ať si taky užije,
jenomže dobrosrdečnost, mrcha jedna, říká ne.
Takže doporučuji všem: noste helmu,
nebo vás jednoho hezkého dne trefí.
Autor Demedalex, 14.09.2009
Přečteno 300x
Tipy 7
Poslední tipující: Koskenkorva, LeeF, sophia92, Maro Deives, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí