..Garuda..

..Garuda..

Anotace: ..Na indonéských chrámech najdete ho všude, zdobí ty bohaté a nejspíš i ty chudé..(mimochodem, i místní aerolinky jsou po něm pojmenovány)

Obloha zakryta je v křídlech rozpětí
a lidské tělo lesknoucí se zlatem opájí
Višnou vždy osedlán do cíle doletí
Nejstarší stvoření patřící do bájí…

Perutě v šarlatu a dravém pojetí
Vzezření orla má i hrdá hlava s drápy
Tvář bíle svěcená bez známky napětí
Mudrc to vzdělaný nebesy s bohem kvapí…

Tohle Pták života, jak také se mu říká
Asijský Fénix též z jižního souostroví
Pro nága nepřítel a k hadím lidem dýka
O tom však víc nám Garudapurána poví…
Autor šuměnka, 16.09.2009
Přečteno 245x
Tipy 11
Poslední tipující: j.c., Bíša, Psavec, Mbonita, enigman, hašlerka, Krokodylekx
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zabloudila jsi do hinduismu. Na něm jezdil bůh Višnu.

16.09.2009 21:47:00 | Psavec

nádhera...

16.09.2009 20:19:00 | enigman

tělo má lidské, zlaté - jako tvé verše

16.09.2009 16:42:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí