Howg (for Allen Ginsberg)

Howg (for Allen Ginsberg)

Anotace: spontánní projev náklonnosti z doby, kdy jsem četl Allena Ginsberga :-D tj. z dubna.

---


miluji tě, allene ginsbergu
chci být tvým milencem, allene ginsbergu
líbí se mi, jak studuješ staroindické texty
obdivuji tvé básnické nadání
harmoniku a mnoho nocí, v nichž hrál jazz
i mnoho zcela tichých nocí
chtěl bych alespoň jednou zažít,
jak jdeš po newyorské ulici
nebo jak kvílíš v sanfrancisku
nemůžu uvěřit, že jsi už mrtvý
byl jsi tak živý, když jsi trpěl
teď už jsi dotrpěl
jaké je tvé poselství pro mě
mám být trpělivý?
mám tě rád allene ginsbergu
vystoupím z metra a chytnu tě za ruku
a budu plakat ve tvém náručí, anebo ty v mém
a budu horlivě poslouchat tvůj výklad
o poezii a buddhismu,
mám tě rád, allene ginsbergu,
jednou bych chtěl kvílet, jako ty,
v hale narvané k prasknutí, nebo v pokoji
na rohozče nebo u psacího stroje,
chtěl bych se soudit a na obhajobu recitovat básně
o andělích a mysticích a o dětech,
než bohužel, jsi mrtev, allene ginsbergu
jsi mrtev, navždy mrtev,
spočíváš v pokoji, v nedobytném pokoji,
neumím si sestřídit myšlenky
ale vím, že ti chci říct
že nejsem jeden z těch, kdo tě obdivují
nýbrž jediný, kdo tě chce.
Autor ludmil, 16.09.2009
Přečteno 311x
Tipy 8
Poslední tipující: Koskenkorva, Unyle Pěl, Radek.oslov.Šafárik, CorrimsonTom, Monthy Tamah, al-pacino
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedené

20.09.2009 19:20:00 | Radek.oslov.Šafárik

nejsi sám...

18.09.2009 12:35:00 | Monthy Tamah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí