Život

Život

Anotace: přemýšlení o všem a o ničem

Když tak chodím po ulici,
potkájí mě mí vrstevníci.
Co se to s námi stalo,
že by nás slunce zmátlo.
Tváříme se jako dospělí,
kteří při tom nic všechno nevědí.
Halíme se do přetvářky
a zatajujeme svoje svazky.

Co se stalo s námi dětmi,
kteří chtěli dobít svět?
Co se stalo s námi dětmi,
kterým měl každý závidět?

Život nám utíká pod rukama,
a my stále koukáme co na to máma.
Život se k nám sklání,
a my klejeme jak pohani.
Co je s našimy ideály,
snad nespláchly je kanály?
Nás vychovali v minulosti,
proto nehodíme se snad do součastnosti?

Proč nás nikdo neučil,
jak by svět s námi zatočil?
Proč učili nás definice,
a my nechtěli vědět více?

Snad život nás vše naučí,
za to však nikdo neručí.
Snad už nám konečně dochází,
že nikdo se s námi nemazlí.
Snad až nám to dejde,
nebude ještě pozdě..........
Autor íla, 19.09.2009
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí