V galerii

V galerii

Anotace: filozofická

Byl jsem jednou v galerii,
kde lidí! běhalo jako přd malárií,
a já si prohlížel da Vinciho Marii.

Jeden starší pán, řekl to je brak,
Ale pane nemáte prči zrak?
Jestli to dílo je špatné, vy jste rak!

Vždyť to dílo nejlepší jest.
Je lepší než tisíce hvězd,
nebo hezčí než lilie v zahradách u cest.

Ne, ne... mě se jiné líbí,
a to dílo tady zrovna chybí.
Stětcem tahů je jemnější než vánek krídel holubí.

Který obraz je ten nejlepší?
Který obraz je ten nejkrásnější?
Jméno mistra, které má místo nejpřednější?

Jak poznat?
Jak mám znát?
Že tento je nejlepší, nebo tento snad?

Proč mě se líbí obraz ten,
proč se my ty růže líbí jako sen,
a pro jiného brak na němž jen len...

Těžko, těžko vědět?
ta myšlenka mě bude svědět,
v hlavě pořád, až budu i starý děd.

Jak poznat?
Jak mám znát?
Že tento je nejlepší, nebo tento snad?
Autor L. Šebestián Borský, 19.09.2009
Přečteno 248x
Tipy 2
Poslední tipující: Prokešová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí