VELKÁ MYŠLENKA ( opravdu VELKÁ ) *************************

VELKÁ MYŠLENKA ( opravdu VELKÁ ) *************************

Anotace: idkyž má tato báseň "jen" 240 slov, tak díky svému obrovskému rozsahu a obrovské myšlence by mohla být 1000x delší a pořád by mohla pokračovat a říkat víc a víc. je totiž složena ze SLOV která jsou jejím obsahem, jejím číslem i její myšlenkou.

Slovo je slovo, je to pět písmen
Vyjádří mnoho, a je nám i číslem.
Rozjasní tvář, náladu spraví
To všechno dokáže, když přítel nám praví.

Neboj se ničeho to bude dobrý.
Budu furt s tebou, tělem či myslí.
Jsi krásný a chytrý, mám tě moc rád.
Jsi hodný a dobrý, co víc si mám přát?

Slova jsou slova, mohou nám dát,
Slova jsou slova, však mohou i brát.

Ty jsi tak neschopný, ty jsi tak hloupý!
Ty jsi tak ošklivý a nápadem skoupý.
Jdi mi teď z očí, jdi pryč a ztrať se!
Ty jsi tak ubohý, jsi hňup a prase!

Slovo je slovo, je to pět písmen,
nebo těm druhým řekne kdo jsem?
Slovo je zbytečné, když nemá myšlenku.
Pak je jak muž, co píchá si milenku.

Avšak když slovo, stojí ti na duši,
Pohne vším světem, jak nikdo z nás netuší.
Smíří pak lidi a zlepší všem svět,
Nebo vše zničí, a zlo je jím hned.

Tolik je na světě, tolik je slov,
a přec je jich trocha co mají tu moc.

V každičkém jazyce, v každičké řeči,
Je slovo zvukem, co skutky všech předčí.
Je sbírka hlásek, co skutečnost určí.
Je to ten znak, čím lidé se liší.
Však příroda hluchá je, když slova tvá slyší.

Tahle ta báseň, to není jen slovo
To je má myšlenka a slov je tu mnoho.
Tak proč tolik slov pro jednu myšlenku?

Protože člověk je člověk,
A slovo je slovo.
Autor svištící vítr, 17.11.2005
Přečteno 335x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

díky všem za Vaši podporu a hodnocení, je to teprve má 7. báseň, ale rozhodně ne poslední. Určo budu psát dál. :)

17.11.2005 22:21:00 | svištící vítr

Dostala mne tvá anotace haha.Pro dobré slovo,až na kraj světa půjdu.Jooo,dorýýýý.

17.11.2005 20:45:00 | takova

tak to je fakt BOMBA!!! Obdivuju tě...nepřestávej psát máš fakt talent!

17.11.2005 17:24:00 | yourpinkcat

Hm... to mi vyrazilo dech... krasne...

Maya70

17.11.2005 09:24:00 | mistake

Opravdu VELKÁ myšlenka. A dokonalá.

17.11.2005 09:13:00 | Nerien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí