IMAGINACE

IMAGINACE

Anotace: - Bláhová poselství -

Sbírka: Bláhová poselství

.

Tichem lužního lesa
pronáším šelesty vlastního srdce
Pokouším kouzla proměny
Pokouším oddat se pokoře souznění
když list v ladných křivkách snáší se k zemi
zatím co já toužím vzhůru do korun stromoví
ale ještě snad i výš . . .

V laskavé tišině sním o perutích
Zněly by za letu hebkým akordem
jako když vznesou se labutě
Na bělostných křídlech svých
Lásku ponesou vzhůru k obloze

Ten podzim je plný melancholie
podivuhodné milosti
a usmíření . . .

Zůstává vzpomínkou na dávné dětské hry
Zůstává jako lesklý plod jírovce
i polibek stracený před léty v aleji
na břehu vlídného toku řeky

.
Autor Těšínský, 21.09.2009
Přečteno 301x
Tipy 16
Poslední tipující: Jiparo, Psavec, labuť, Květka Š., Sweet KiWi, Zefi, Mbonita, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako dech melancholie, s uvnitř velikou silou, co probouzí...

21.09.2009 22:57:00 | labuť

jak impresionistický obraz
z drobných teček
vzniklý skvost

ST

21.09.2009 16:11:00 | Mbonita

...předposlední strofa plně vyjadřuje celou báseň ST

21.09.2009 15:13:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí