Když čarodějku nebaví kouzlit

Když čarodějku nebaví kouzlit

Anotace: ***

Tak nějak se počítá,
že čáry má v malíku,
že je to její povinnost
a že ji to vlastně hrozně baví.

Jenže, už nebaví!

Hůlka nedávno spáchala sebevraždu
a ta nová,
ježkovovoko, ta je divná,
hloupě sebestředná.
Kančí kel nějak podivně zežloutl,
podezřívá ho, že se přestal čistit,
a to mu koupila superbělící pastu
za dvě kila.
Mouratej kocour odešel do kočičiho důchodu
a ten novej černej,
co jí byl přidělen úřadem,
je ježatej flink.
Moudrá sova někde ztratila brýle,
a tak je slepější než patrona
a dělá kopanec za kopancem,
jen ti netopýři nějak podivně tloustnou,
vypadá to, že makají a sají přesčas.
Hadi,
ty také buclatí do lína, nějak zpychli
a likvidují myšky bez narkózy.
No a učedníci?
Potěšměkoště,
ti se raději válejí za pecí,
jeden, aby jim nacpal všechno pod nos.
Přemýšlejí o pekle a pletou základní formulky.
A to, prosím pěkně,
nemluvím o ostatní pakáži,
ta je na tom nějak podobně
a nejhorší je,
že oheň už taky moc nehřeje,
jako kdyby topila jen papírem.

Snad jen ten kotlík, co zdědila,
se tváří, že jí patří a že ještě něco málo vydrží,
ale kdoví,
udělá se jedna ďurka,
pak přibude druhá, třetí….
a chudák čarodějka
nebude mít nic
a bude muset jít do služby
k obrovi
a několikahlavé sani.

Tak řekněte,
může ji ještě bavit kouzlit?
Autor isisleo, 21.09.2009
Přečteno 315x
Tipy 19
Poslední tipující: HarryHH, s.e.n, 6thSun, j.c., Mbonita, Bíša, zelená víla, enigman
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďurka sem, ďurka tam ...

nebude kotlík .... bude cedník ...

***- ... a ten je přece v kuchyni taky užitečný
někdy i víc než kotlík ... čarodějko ... :-))

/ oddělit podstané od sraček ... na to totiž kotlík nevyužiješ /

*

13.10.2009 17:28:00 | HarryHH

Je to vlastně pohádka,nádherně čtivá,
jenže ještě by mohla trochu pokračovat.
Nějaké ty čáry předvést.

22.09.2009 19:39:00 | s.e.n

Inzerát:
Jsem kocour v šedi vlkodlaka
u Arabely bývám host,
ozdob jizva křivolaká
blesk jak polechtal mi chvost
Křištál koule drápky brousí,
na nezplihlý jsem pyšný tvar
moudrosti co kryjí vousy
tak spoléhám na Lybar
V očích lesk, to není klam,
a falše sotva za kopějku,
že rád se měním v drahokam
potěším každou čarodějku
:o))
Jiří senior

22.09.2009 09:46:00 | j.c.

může..

22.09.2009 00:20:00 | zelená víla

může...za pecí...

22.09.2009 00:10:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí