Milion

Milion

Anotace: K zamýšlení

Sbírka: Tajemství noci

Milion otázek, ještě víc odpovědí,
dozvědí se, či nedozvědí
milion básníků
milion řečníků
nikdo neví.

Milion myslí a ještě víc slov,
smáčené černými krajkami vdov,
milion učených
milion mučených
ukrývá rov.

Milion světů a ještě víc cest,
domov si hledáš ve spletici měst,
milion panáků
milion hlupáků
odpoví pěst.

Milion tajemství ještě víc srdcí,
nastane noc a zavyjí vlci,
milion slabochů
milion lenochů
úsměvem mlčí.

Milion rozumů, jen jeden je čistý
nechtějí srdce, vidí jen zisky
milion bankéřů
milion pancéřů
konec je jistý
Autor Aren, 22.09.2009
Přečteno 300x
Tipy 4
Poslední tipující: Okřídlená Lištička, subrtka, hermiona_black
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle má sílu ;)))

06.12.2009 22:07:00 | Okřídlená Lištička

Zaujala mě :-)

05.10.2009 17:53:00 | subrtka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí