ŽIVOTNÍ AUDIT

ŽIVOTNÍ AUDIT

Anotace: ...ten můj

Život bez lásky to je moře bez vln,
jídlo bez soli a dravec bez masa.
Někdo řekne klišé...otřepané klišé,
pod vousy se usmívá,poeta hlupák frází se omlouvá.

Mé oči také jen hmotné statky viděly
zlaté dukáty a dobré bydlo chtěly
a lásku pohřbívaly pod lepkavou chamtivost a zlost.

Co se stalo,že ze mě rozumbrada a chytrák začal být?
Že znalcem života začal chtít...a rady rozdával by rád.
Omyl veliký!
Snad potkalo mě něco o čem jsem začal snít.

V betonové spleti šedivé odrazy doby totalitní,
hospoda začouzená,přitahující...
na terase krásná žena pobývá...
mě bolestně útroby protíná.
Nevnímám,neslyším,jak ve snách vše probíhá.
Tvrdá rána mě potkává...dívka mě odmítá,
v šedé spleti se mi ztrácí...
z duše naděje se vytrácí.

V arestu teď mohu přemýšlet sto let.
Snové lásky málo prožil jsem,teď to vím a co s tím?
Dopis v ruce držím a nevěřícně zírám.
Voňavé psaní s bázní otvírám...

Mříže mizí Tvůj hlas ke mě doléhá...
tvář mi v duši utkvívá a pro jinou už místa nezbývá...
Autor JAILER, 23.09.2009
Přečteno 248x
Tipy 10
Poslední tipující: hašlerka, labuť, WAYWARD, zelená víla, enigman, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý má světlo
Za kterým kráčí
Za ruku s láskou
V objetí s bolestí

Za smutkem
Za štěstím

23.09.2009 22:24:00 | labuť

život připraví chutné
kousky
propletence jako housky
z krámku
na rohu
hořké kapky taky
mraky ze kterých prší
slunce, duhové bubliny
kamínky,zelené krajiny
zátočiny duše
zaklikatí víc
a tam
třebas najdeš
smaragd
nebo
nic
kdo ví...

ST

23.09.2009 19:26:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí