Drahokamy Spasení

Drahokamy Spasení

Anotace: Když jsem hledala inspiraci k této básni, poprosila jsem kamaráda o pomoc. Napsal mi, že právě rozbil skleničku... A dílo bylo na světě:-)

Blyštivé kousky hladkého skla
Rozlétly se prostorem
Jak kapky vody, drahokamy světla
Poklad s nejhlubším ponorem
Toužebný všech potápěčů sen
Touha a žádost překrásných žen
Marné každého dítěte přání
To vše, co zrovna není k mání

Blyštivé kousky hladkého skla
Rozlétly se prostorem
Házejíc na stěny odlesky zla
A utrpení mnoha forem
To, čeho se tak straníš
Čemu se už dlouho bráníš
Co tě ve snech straší, děsí
A přitom o svobodu prosí

Blyštivé kousky hladkého skla
Rozlétly se prostorem
Tak ruku natáhni a chytej
Necukej a nevzlykej
Až se střepy zbarví krví
Až tvůj příběh i nám poví
Snad řeknou, že nic to není
Snad dojde duše spasení
Autor Saggitta, 24.09.2009
Přečteno 309x
Tipy 5
Poslední tipující: batůžek na motorku, al-pacino, WAYWARD, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá...

24.09.2009 12:57:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí