Vzpomínka

Vzpomínka

Anotace: Mému nejlepšímu kámošovi, který se vytratil před rokem společně se základní školou... :(

VZPOMÍNKA
--------------------------------------------------------

Možná, že dobrý kamarád se nenachází
Mě však v tuhle chvíli teď dochází
Že byl jsi kamarád nejlepší
Vyšli jsme školu, vše se zhorší.

Na škole základní byli jsme nerozluční
Když zrály na louce klasy luční
Nechtěl jsem jet a otravovat
Své řeči zase sám spravovat.

Potkali jsme se určitě v druhé třídě
V čase, kdy vládli jsme tabuli a křídě
Hned podali jsme ruce si
Jako jedno malé procesí.

Dětské duše jsou vždy upřímné
A když si jeden třeba zdřímne
Tak druhý spí také
Tak něco dělej, makej!

Přátelství naše byl nekonečný flám
Tys však měl zánět mozkových blan
Už jako malý jsi ho dostal
Však skvělý napořád jsi zůstal.

Ve třídě čtvrté poslala nás učitelka
Pro cosi do družiny, že se nás to týká
Zabouchli jsme si dveře, chtěli vyskočit oknem
Já však bál se a řekl, že po chodbě se kouknem.

Našli jsme dobrou duši venku na hřišti
Když nám otevřel, byla to duha po dešti
Křičel jsem "Jsme volný!"
Dávals pak opsat úkol mi.

Výmyšlels i slovní hry a díky jedné
Píšu o ní román, až na zadek si sedne
Závist a nenávist vůči Tobě
Vesnickému kluku s duší v sobě.

Když pak loučili jsme se v třídě deváté
Stál jsem tam a byl smutný snad popáté
Tohle je jen zlomek našich příběhů
Život nezastavil se, spíš dal se do běhu.

A tak chci Ti popřát na škole vše nejlepší
V den poslední smál ses a brečel společně
Snad ses nezměnil, budeme zas kámoši lepší
Ty vždy měls emoce a netvářil ses netečně.

Díky, Franto...
Autor Zasněný básník, 26.09.2009
Přečteno 374x
Tipy 4
Poslední tipující: Danik, Dev_LATea_princess
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomínky jsou věčný...je to krásný :)

26.09.2009 15:27:00 | Danik

Někdy starýcho odchází a přichází nový osudy...ale vzpomínky zůstanou..

26.09.2009 13:04:00 | Dev_LATea_princess

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí