Inspirace

Inspirace

Anotace: měla jsem napsat báseň o inspiraci ...

Inspirace nebo múza,
každý jinak říká jí.
Někdy taky pěkná hrůza,
každý užít jí smí.

Vždycky přijde nečekaně,
vždy však velmi milá je.
Bez ní nouze nastane,
s tvým myšlením si pohraje.

Někdo má jí víc a někdo míň,
někdo vůbec jí však nezná.
Nepřinese nikdy splín,
ochočit se nedá.

Je to naše milá slečna,
vždycky tady s námi je.
Určitě je taky věčná,
přináší spoustu naděje.

S ní vznikla velká díla,
da Vinciho i Wolkera.
Vychází z ní velká síla,
objeví se přes den i za šera.

Neumí být zlá a podlá,
neumí tě zklamati.
Někdy velká, někdy malá,
každý ji jinak uplatní.

Někdo s ní píše básně,
někdo obrazy maluje.
Je s ní vždycky krásně,
semínko své zaseje.

To pak vzklíčí,
a vznikne dílo.
Ať roste mlíčí,
nebo je bílo.

Dílo malé nebo velké,
to nikdo netuší.
Nikdo dopředu neví,
co jeho mysli se zjeví.
Autor Alien.v.v.s., 26.09.2009
Přečteno 255x
Tipy 4
Poslední tipující: PrinceznaHeliovýchbalonků, ewon, Agniezka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

z mysli, to nikdy nevíš, co vzejde..:o)) ale ze srcde - laska jedině, láska přece..:o) ta pravá..opravdová.. ne jen milenecká, že..;o) ta souznící..spřízněná..

01.10.2009 11:12:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí