Číslo večera

Číslo večera

Anotace: .---.

Je to jako šeptat do ticha
Jako krátký výdech co sfoukne
Plamen svíčky
Hoří
Dýchá v očekávání
Když představení začíná
Tma nenechá tě usnout
Nechť vstoupí,
Zažehne svíce dychtění
A gejzírem úžasu a nadšení
Tě hravě ohromí

Představení začíná
Opona odkrývá herce
Večera
A smíchem zaplaví se každá
Minuta
Akrobaté vysoko nad zemí
Žijí svým údělem
Medvědi ochotně na jednokolkách
Šlapou dokola

Tíží tě ta lehkost na prsou
V krku ti tepe splašená krev
Každým dalším poryvem
Bláznivých skoků
Tě osud těch,co baví nás
Až k pláči
Zaplaví vášní
Sám se spustit z výšky
Do hloubky šapitó
A doufat v potlesk
Ó,ó,ó

Být klaunem s hořkosladkou
Příchutí nalíčen
A prázdné publikum
Bavit jedním a tím samým
Vtipem
Do ticha ho zašeptat
A počkat až někdo
Sfoukne plamen svíčky
Aby představení mohlo začít.
Autor Art Brasi, 28.10.2004
Přečteno 405x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí