Sonet

Sonet

Anotace: Sonet o stáří a vlastenectví...

Až tam, na kraji světa, kde slunce setkává se s tmou,
kde zlatá záře hřeje moji kůži, mé zatoulané já,
tam stojím, stojím s hlavou skloněnou.
A zasněně vzpomínám, než můj vlas dočista zbělá.

Doby mého mládí, doby vzpomínek a snů.
Stále cítím ty rozmanité vůně exotických zemí,
kolik, řekni kolik, kolik jsme spolu byli dnů
a která ze zemí nám byla zemí nejdražší?

Země s blankytnou oblohou, ze zelenými kopci
zavři oči a vzpomínej se mnou.
Byla zemí našich otců, země s kouzelnou mocí.

Rád bych znovu spatřil, ten nám milý, dávný kraj.
Mé unavené srdce by poskočilo radostí,
Domove, ach domove...Tys nám byl dražší než-li ráj.
Autor girlofheaven, 29.09.2009
Přečteno 257x
Tipy 2
Poslední tipující: hypertenze, Agniezka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

běhal mi mráz po zádech, krásně dojemné..

29.09.2009 12:26:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí