NAPOSLED . . . ? . . .

NAPOSLED . . . ? . . .

Anotace: - Bláhová poselství -

Sbírka: Bláhová poselství

.

Dlouhá řeka odplavených let
Snad poslední splav . . .
Naděje probudit se z mátožných běd

Lidé však jdou - jeden velký dav
sám sobě odevzdán
bez obav . . .

Sirény ukryté za neprůstřelnými vitrínami
s obnaženým tělem
a s duší ve skříni
pečlivě srovnanou na drátěném ramínku
. . . z čistírny . . .

Lest v bídě bezmyšlenkovitého spěchu
Náhražka za cokoliv
s obvyklým úsměvem
a podivným pozdravem
. . . čauky . . .

Mondénní pozdrav
ve společenství
kde nezbytné je být in
Rádoby přívětivě napražená ruka
podaná frajersky k palci
. . . podivní sportovci . . .

Za nemalý obolos květina
pozornost jako reklamní trik
. . . podsvětí . . .

Všichni berou tak si vem taky
a netvař se zkroušeně
že na tebe nezbylo skoro nic

I za úsměv se platí

Mlčky odcházím
Půjdu na hřbitov
tam mezi své
kde rodiče mají svůj hrob

Budu naslouchat přelétavému tichu

Budu vzpomínat
na frontu u Melantrichu

Co to jen tehdy bylo za knihu . . . ?

.
Autor Těšínský, 30.09.2009
Přečteno 273x
Tipy 12
Poslední tipující: Lota, isisleo, harmony, Sweet KiWi, Churry, dead-head
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...netvářit se zkroušeně... :-)

06.10.2009 23:03:00 | Lota

pěné poselství ST

01.10.2009 16:19:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí