Svítá

Svítá

Anotace: Každá kolej někam vede.

Je ráno,
noc vytahuje vlakovou soupravu.
Nazdar vole,
zdraví posunovač výpravčího,
a do jeho přílby se opírají sluneční paprsky.

Pozor u první koleje, prvního nástupiště,
vyřvává rozhlas,
a dělníci típají cíga o peron.

Nastupují,
namačkáni jeden na druhého,
se svým snem, starostmi.
Jízdenky prosím, hlaholí vagonem,
a vlak jede vstříc dnu.
Autor Hombre, 01.10.2009
Přečteno 286x
Tipy 4
Poslední tipující: Divoženka1, labuť, harmony
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Přesný obraz budícího se dne...

01.10.2009 17:05:00 | labuť

líbí St.

01.10.2009 16:32:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí