Půlnoc zakotvila v rudé

Půlnoc zakotvila v rudé

Anotace: ***

hodinová mašinérie
odkapává čas
..tik tik..

půlnoc zakotvila v rudé
a z náprstku
prý zase odkápl jed

panenka
podivně přizdobená špendlíky
nikoho nespasí

rány na těle se přece zahojí
ale v duši
podobají se smrtelnému stroji

naposledy
šplhám po duhové stuze
co jednou měla ti patřit
prosím
a žádám bílá oblaka
ať učešou tvé myšlenky
hřebenem milosti

než kolem tebe
začnou stavět hradbu
z benátských zrcadel

..tik tik..
Autor isisleo, 01.10.2009
Přečteno 278x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, j.c., PrinceznaHeliovýchbalonků, labuť, enigman, drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rudá půlnoc, někde venku
zmítán stroj v smrtelném smyku,
lože z jedu, ze špendlíků
pro fakíra? Pro panenku

poslední co účes zvládla
myšlenkou na stuhu-lano,
(na růžích je neustláno)
bez hřebenu, bez zrcadla
***
Jiří senior

02.10.2009 15:54:00 | j.c.

tak...

02.10.2009 09:17:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí