Lakomec

Lakomec

Anotace: Proč chceš víc a víc? Vždyť máš toho dost. Máš nad vlastním rozhodováním moc, to ti nestačí?

Co od života víc chtít?
Vždyť nežeru trávu
a nespím pod mostem.
Každý ráno vypiju svou kávu
a občas podléhám radostem.
Tak co chtít víc?
proč nejsem spokojená?
Proč život mi připadá jako nekonečná noční směna?
Proč jsem nejistá a chci líp žít?
Vždyť světlo hvězd mi vždy vyjde vstříc
a měsíční zář osvítí mou bledou líc.
Kapky deště promáčí mou košili,
ale teplo Slunce osuší mě za chvíli.
Tak co chtít víc?
proč se vlastně trápím?
Kvůli lásce? kvůli nenávisti?
To ne, to není to neštěstí.
Já lásku mám a nenávist je mi cizí.
Tak co mě v mém životě tolik mrzí?
Co to je?!
Vždyť mám vše co si srdce poručí
Mám vše, tak proč se chovám jako bych neměla nic?
Mám učitele, kteří mě striktnímu žití naučí
Mám vše, chtěla bych snad ještě víc?

"Člověk je sobec,
chtěl by vše, každičkou věc."

"Tak proto, že jsem lakomec..."
Autor mistake, 19.11.2005
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jiste, v tom s tebou souhlasim, ale tady mi slo o to, ze vsichni si stezuji na svuj zivot, at je jim sebelip. Neslo jen o me...;) Ale zase, jde o to jak to vnimas ty...;)

Maya70

19.11.2005 11:51:00 | mistake

nevím jak tobě, ale mně by stačila pouze ta láska, je totiž všechno...

19.11.2005 11:38:00 | Meliorist

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí