Básně píši kvůli Tobě /Ohlédnutí vpřed/

Básně píši kvůli Tobě /Ohlédnutí vpřed/

Anotace: Moje tvorba Ti od neděle patří :-) :-*

BÁSNĚ PÍŠI KVŮLI TOBĚ
/OHLÉDNUTÍ VPŘED/
--------------------------------------------------------

Dnes mi přišel dopis
Je nádherný, list jako šachovnice
Snad hezký bude popis
Který zde řeknu, méně či více.

Já básně píši kvůli Tobě
Máme spolu výročí
Černá i bílá, používej obě
Však jen bílá Ti to zaručí.

Kolik už toho bylo, bylo toho dost
A já šťastný jsem za ohlédnutí
A co nás nového čeká? Čas je nezvaný host
Stále rychleji běžet nás nutí.

"Čtvrtého října to bude rok, co jsme si začali psát
Pamatuju si, že jsem z Tebe byla úplně paf"
Stále dokola to čtu, jako bys chtěla zlo pryč ze mě sát
Býval jsem kdysi pyšný jako páv.

Však od doby, co znám dívku s vlasy do pasu
Změnil jsem se, možná nebo najisto
Ty jsi mou rafičkou v životním kompasu
Stále na sever, kde je bílo a čisto.

Kde duše nejsou špinavé a přátelství kol se blíží
Jsi dívka s hnědými vlasy do pasu
Kolem Tebe ve škole jen samé jedničky se plíží
Snesu Ti bílé bonbóny do vlasů.

"Voda", "Carneval", "O Tobě" či "Srdíčka v očích Tvých"
To je jen zlomek Tvých básní
Které jsou tak nádherné a kouř mi do očí dých
Jsme přec kamarádi tak krásní.

Veselý a milý obrázek kreslila jsi pro mě
A ten mě naplňuje radostí
Jsi jako klidná voda i divocí koně
Nikdy Tě nebudu mít dosti.

A proto za krásné i zlé
Poděkovat Ti chci moc
Copak se za rok asi stane?
Vybuchne vesmír, bude noc?

Tak ať si je, my však budeme dál
Budeš mi dělat radost a veselí
Chci, abych dál se s Tebou smál
Vždyť ani citrón není kyselý!

Jen jedno slovo - přijdeš na něj hned?
Ať vyplní se všechny Tvé tužby
Tvé vlásky mají barvu jako včelí med
A to slovo zní krásně: NAVŽDY.
Autor Zasněný básník, 02.10.2009
Přečteno 471x
Tipy 6
Poslední tipující: Dev_LATea_princess, Danik, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Forever...Je překrásná...obzvlášť úryvek z toho dopisu je pěknej :D MTMR...

02.10.2009 18:57:00 | Danik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí