PROMLUVY

PROMLUVY

Anotace: ***

I šlo procesí horou
zbídačeně, v rytmu
s okovy na nohou
zpívaje národní hymnu:

"Kdež si naše zemičko,
věru silná matičko!
Kudy se dáti nésti
nohy si neplésti!
Tvými údy putujeme
životy ti vnucujeme
k tobě se modlíme
srdce své ti nakloníme.

I hle, šlépěj v kameni
to je dobré znamení
možná stopa obra

I hle, slunce nízko
vylézá jak líné psisko
možná z boudy

ale houby
všechno kecy
tohle není
pravda přeci

toulám se představou,
kde mě nemohou
šmírovati jasnovidci
Autor Tomáš Přidal, 03.10.2009
Přečteno 220x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí