Rozchod

Rozchod

Anotace: Prý mám v noci psát, když tedy nespím...

Zářivka chorá ve tmě skomírá
včera jí ,,štípli'' elektřinu.
Kašle a komár na ni dotírá.
Vidět to Edison, tak upil by se v splínu.

Na plotně hrnec, v něm zbytky chladných nocí
a taky maso, co nedojedli hosti.
Dnes žádný plyn, smutek je rychleschnoucí,
diví se do ticha, jak intimní jsou kosti.

Krev v oku rozdmýchá i zádumčivost kamen,
přes židli vísí punčocha silonová.
Zeje v ní díra a po kráse je ámen,
teče jí slza, prý chce být nylonová.

Vchází pan Nietzsche, nejspíš to přišel utnout.
Já už ho nebavím, svezla se opona.
Zla vrátil květy. Chtě ještě obdiv zhltnout,
donesl taky Máj a Démona.
Autor kaňka ouškovaná, 04.10.2009
Přečteno 290x
Tipy 15
Poslední tipující: HonzaJ, zenge, divoska_jaja, myší královna, ludmil, Psavec, Zpátky, WAYWARD, harmony
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smutek je krásný... když netrvá dlouho... a to on dělává tak často...

04.10.2009 22:05:00 | Trdlo

Pozor, Nietzsche se píše se "s"... Friedrich Nietzsche. Takovýhle smutek... z toho je člověku nevolno.

04.10.2009 20:33:00 | ludmil

Hezké St.

04.10.2009 15:59:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí