Člověk a válka

Člověk a válka

Anotace: ...

Jsme to nejdokonalejší,
co na světě je.
Jsme to nejsobečtější,
co vůbec existuje.

Člověk, pán jež si zotročuje svět.
Jakou cenu má luční kvítí?
Vše si podmanit a hned!
Jen jiskra války tak v dálce svítí…

Hloupí jdou za ještě hloupějším vůdcem,
jež zvěrskou myšlenku zplodil.
To nebude pohádka s dobrým koncem.
Jeden hlupák tak krev z milionů prolil…

Sám uvěřil pasti, jež pro jiné líčil.
Bojoval za národ imaginární.
Kolik nevinných zničil?
Byl to blázen rafinovaný…

Bojoval za národ se slovy:
„My vyhrajeme, vyhrajeme,… já vyhraji!“
Tak pumpoval do těl z kulek kovy.
Má člověk ještě naději?

Sami se spoutáváme,
co v přírodě si umí tolik ubližovat?
Kéž jednou procitneme,
nenechme se sebou samým křižovat!
Autor Eva:-), 04.10.2009
Přečteno 330x
Tipy 6
Poslední tipující: Emma Kulíková, Lioness, Miroslav Možný, Sweet KiWi, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

???

04.10.2009 19:31:00 | Eva:-)

aha aha...a vzdala by jsi se internetu? dopravy? mobilního telefonu? --- nebo elektřiny? vodovodu, obydlí?

04.10.2009 18:55:00 | 11477

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí