"Verše z veršů"

"Verše z veršů"

Anotace: Vyjádření radosti a poděkování za velmi dlooouhou básničku, která zahřála u srdíčka...(slova básníka vložena či "zúženě vyjádřena" do mých veršů + má slova). Vám přeji jen samé hřejivé pocity, láskyplné chvíle...

Nazval ji pohádkovou princeznou,
ve své básni dívce věnované,
usměvavý muž dal obálku
a tam pocity krásně psané.

Samá milá slůvka,
jako samo pohlazení,
že je hodná, krásná dívka,
ale život pro ni "bolestivé dění".

Odhalil nitro, které krvácí,
ani úsměv neošálil pocit,
jakoby věděl, že úsměv se vytrácí,
v myšlenkách, ve dne i noci.

Prý hledí naň s pokorou
a že přec můzou je,
není vůbec potvorou,
naopak "čistotou zahřeje".

Že prošla kolem jako víla,
básníka z toho značná síla,
změnila jeho povahu
a má dále psát odvahu.

Tak to je velmi potěšena,
tou změnou a příjemnou,
nejen nad tím usmívá se žena,
ale i nad verši, až básní dojemnou.

Je prý vzorem pro krásu,
jak model ženy-dívky-víly,
všude toliko jasu,
co mužům dává vzlet i síly.

Užaslá dívka poklekne
a poděkuje v pokoře,
je vděčna za ta slova,
vedoucí k síle, podpoře.

---------------------------------

Děkuji milému muži,
děkuji za básničku,
ač srdíčko se súží,
mám slzičku na líčku...

...nyní ne smuteční,
ale z velkého dojetí,
že nejsou všichni neteční
a existují ještě "objetí".

---třeba slovní---
Autor toužím.jít.dál, 06.10.2009
Přečteno 527x
Tipy 15
Poslední tipující: zelená víla, Paulín, stravla, hašlerka, Psavec, Mbonita, Linzerka, Květka Š., Radek.oslov.Šafárik, Solitude, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pár listů dalších

07.10.2009 20:52:00 | zelená víla

Krásné poděkování, měl by tohle taky číst
a v životě tvém bys obrátila list
na cestu správnou a jasnou
láskyplně krásnou.
ST.

07.10.2009 17:54:00 | Paulín

...a hned se rozjasnilo.

06.10.2009 18:49:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí