Zapomínám na spoustu věcí, neměl bych

Zapomínám na spoustu věcí, neměl bych

Anotace: ...

Sbírka: Nehlídán

Zapomínám na okamžik

střetnutí za děravou asfaltkou
do města
směšných kravat a kožených tašek přes ramena

Slunce zívalo absurditou
časného rána

Kohouti pantomimou
u táboráku
česaly si hřebeny dlažebním pazourkem

(jak povrchní drůbež hřejeme si na prsou)

A spodina dvounohé společnosti
probouzela se
ze snů o Havaji

do spodniček dluhů

(Když vejce snáší realita)


Když svlíkala si zrna kávy
převařenou vodou

ukusovala chleba se sádlem
(namazaným s obou stran)

do rukou chytala agónický masařky
z hnojiště
kde vykvetla divizna
načernalými květy

(na zadku lesknul se jí akutní nedostatek lásky)



Zapomínám na okamžik
kdy zahlídnul jsem tě

v gumákách poraněnou
tíhou čerstvý rosy

v zástěře unavenou
prioritama
zavšivenýho
zamasařkovanýho
života

ve vlasech slámu
(podestlaný myšlenky na útěk)

a na tvářích


krev mrtvýho kohouta



Zapomínám na okamžik
chudoby modrých očí
Autor chroust17, 07.10.2009
Přečteno 345x
Tipy 21
Poslední tipující: Koskenkorva, dream in emptiness, zenge, Churry, Mbonita, Bíša, LeeF, labuť, hanele m., enigman, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četla jsem několikrát a můj dojem? Působí na mě zvláštně, ale nemá mantinely. A jak už je psáno pode mnou, když se fantazii nekladou meze, je to super a Ty jsi tam skvěle zakomponoval své pocity, takže ST!

07.10.2009 12:09:00 | labuť

Dveře fantazie doširoka otevřené! Díky.

07.10.2009 10:49:00 | Dota Slunská

Je rozhodně dobr, vytváří představy, ale nelíbí se mi ten hovorový jazyk v druhé polovině básně. Nějak mi to kazí.

07.10.2009 10:18:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí