V mechové stráně

V mechové stráně

Anotace: ...

Sbírka: Skrz obyčejné dny

Do mechových strání
ulehlo léto
v potrhaném overalu
květovaných šatů


v prázdné písčité pláže
stébla planých doutníků
lámala jezero
tichými sonety
v kaluže



…pamatuješ, jak jsme si mezi nimi hráli na krokodýly?...
…a já tě jemně kousal do kotníků…
…oděni jezerní hladinou…



v trsy unavených kapradin
ospalá rána chatařů
provoněná loučením
zralých malin
a borůvčí



…vzpomínáš, jak vařili jsme ostružinové knedlíky?...
…a pomilovali se v rozsypaném tvarohu…
…opilí griotkou…



v širé lány zralého ječmene
mohyla slaměného stohu
křičela v pole
„čas žní“
nesplněných přání
lidských duší

…nezapomenu, jak jsem mezi klasy ublížil…



Do mechových strání
ulehlo léto
s výčitkami svědomí
Autor chroust17, 08.10.2009
Přečteno 362x
Tipy 23
Poslední tipující: Koskenkorva, CORONATION, dream in emptiness, zelená víla, zenge, LeeF, Bíša, Dota Slunská, labuť, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Válíš, člověče. Píšeš opravdu s nábojem a s citem.

08.10.2009 21:25:00 | Dota Slunská

Malované pocity vetkané do duše...

08.10.2009 17:25:00 | labuť

Tak nevím, kolik těch výčítek léto nachytalo.

08.10.2009 17:22:00 | Psavec

VĚCI prostě zůstávájí v paměti. "o)

08.10.2009 14:20:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí