OSTATNĚ JAKO VŽDY

OSTATNĚ JAKO VŽDY

Anotace: -PIN-

Sbírka: PIN

.

Vidím Tvůj shovívavý úsměv
v tom předpůlnočním tichu

Míjím pohledy ztracené v dávnověku

Včerejsky přátelské
i bídné s nataženou dlaní
. . . Prosím - pomozte mi . . .

Teď bez hlesu stejně
jak opadané listí soucitně svítí
(toho zlata všude po okolí)

Hledám odlomené zlomky chvil
co kdysi dávno
odbyl jsem máchnutím ruky
. . . a co . . . ?
Bláhové mládí
Myslíš že nezmizí
a navždy zůstane
. . . s tebou . . .

Než se úplně setmí
pohlédnu naposled do tváře dni
Jaký byl bezelstně laskavý
a vlastně i takřka bezbolestný
Měl jsem skoro vše
co bylo zapotřebí

Jen jedno . . .
. . . jedno scházelo mi

Tvé hebké teplo a dlaně
prostřené na kolenou
šeptem pronesená věta:
- Nebuď pořád tak zamyšlený -
i shovívavý úsměv
rozvěšený po stěnách
po oknech
i po mém srdci

Přesto zdá se mi
že život byl dnes nějak krátký
. . . ostatně jako vždy . . .

.
Autor Těšínský, 08.10.2009
Přečteno 296x
Tipy 14
Poslední tipující: hašlerka, labuť, Psavec, Lota, WAYWARD, Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné..ST!

09.10.2009 10:11:00 | hašlerka

Jen tiše přečítám si znova... chybějí mi totiž slova...

09.10.2009 07:46:00 | labuť

Hluboko v hlubinách
Hloubka se rozprostírá
Nádoba plnosti
Vesmírnost všehomíra

08.10.2009 23:12:00 | Lota

...za ST

08.10.2009 22:02:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí