Mým Buchlovicím

Mým Buchlovicím

K večeru krásnými Buchlovicemi
cesty ozářeny zámku svícemi.

Po cestě Buchlovicemi doprovázen pávy,
poslední návštěvník vychutnává doušek kávy.

Klaním se tomuto kraji nastokrát,
miluji slyšet etudu zvonů hrát.

Jak miluji náš sněhový s puníky kroj,
mraky, které prolétá včelí roj.

Hrozen se začervená a zvolá: Zraji!
já hluboce se klaním svému kraji.

Ó jak já jsem hrdý na svou obec,
rád Buchlov, Barboru, Holý kopec.

Jak já jsem, ze srdce rád, že jsem odtud,
v polích, kde vyorávají zlatých rud.

Až jednou budu spát v této slovácké zemi,
budou viné kořeny vyšívat rubáš lemy.

Jsem hrdý, že jsem z tohoto kraje,
kde réva sladká a dívka zraje...
Autor L. Šebestián Borský, 09.10.2009
Přečteno 301x
Tipy 11
Poslední tipující: Markéta G., Psavec, jita.1965, zenge, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako vyznání rodnému kraji je to na jedničku, taky se mi tam u vás líbí. Ale co se básně týče, provádíš tam s tou češtinou pěkné kotrmelce :o)))
Zkusila bych to ještě trochu upravit, aby to líp znělo, třeba srovnat délku veršů :o)

09.10.2009 16:57:00 | Hesiona-Essylt

Ej, od Buchlova, větor věje ...
A Ty to máš za ST!

09.10.2009 13:43:00 | jita.1965

nebyl jem tam ale už ani nemusím sem si přečet:)

09.10.2009 13:10:00 | zenge

...to je poezie ST

09.10.2009 12:48:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí