Závist

Závist

Anotace: Největší boj je sama se sebou.....

Sbírka: Psaní pro Tebe(člověče)

Proč závidí kmeti, mladým jejich mladost,
proč závidí mrzouti,štastným jejich radost,
proč chudý bohatému závidí jejich jmění,
myslíš že u lidí,se to někdy změní?


Je lehké kritizovat druhé,
hlavně že mně nikdo nehaní,
jenom když práce pro mne nezbude,
a já dál můžu zůstat v ústraní.

Pokud nic neděláš nic se nedá zkazit,
pak ani nezdar si vyčítat nemůžeš,
snaž Ty sám,se nejprve změnit,
né druhým-hlavně sobě tím pomůžeš.

Pokud si všichni všecho závidět budem,
pak ale něco musí se tu stát,
když spolu ruku v ruce dál nepůjdem,
pak řekni,kam dojde ten náš stát.
Autor jozífek, 12.10.2009
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, každý by měl pracovat na svém rozvoji a hledět, aby se stal svou nejlepší možností.

12.10.2009 20:42:00 | CORONATION

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí