Umělcům...

Umělcům...

Anotace: všem básníkům a nositelům můzy...

Složit báseň,
sochu vytesat,
stříhat růží sad,
zpívat píseň.

Tahyťanky nakreslit,
Monu Lísu či Lekníny,
barvami až hroznovými,
portrét či celý lid.

Kouzelnou flétnu složit,
violu naladit, sólo má klarinet,
pro dívku zahrát menuet na spinet,
nechat černé noty ožít.

Zatančit balet k opeře,
pozvednout k tónu taktovku,
psát zamilován o slůvku,
Můza otevírá dveře.


Ach vy políbení,
vy lidstvo držíte,
díky že tvoříte,
bez vás krásy není!

Složit báseň,
odlít sochu Davida,
není člověk jen slída,
zpívat píseň.
Autor L. Šebestián Borský, 13.10.2009
Přečteno 255x
Tipy 4
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí