Zima za dveřmi

Zima za dveřmi

Anotace: ...mrazí a mrazí... úsměv mi schází.....

Vzpomínky jak čerstvé ještě voní,
jak žhavé uhlíky, co přišly o oheň.
Jak daleko se může zdát být loni,
tak daleko a blízko zároveň.

Vzpomínám, dnes padal první sníh
a neuplynul ještě ani rok,
co zimou po večerech ozýval se smích,
od zrmzlých chodníků se odrážel náš krok.

Zas zima přichází a s ní se brzy stmívá,
mráz pomaličku vkročil do ulic
a s každým stmíváním mi zase úzko bývá,
když večer přichází, však letos o dost víc.

A vzpomínám, jak loni, ve večerních tmách
nám postačilo pár hřejivých vět,
a starosti jsme sfoukly jako prach
a zase lepší zdál se nám být svět.

Zas nablízku se zdálo býti štěstí
a myšlenky nás zvláštní silou hřály
když stály jsme tam v zimě, na předměstí
a konce euforie jsme se bály.

Vzpomínám, uplynul sotva rok
a zima tlačí se za podzimními vrátky
a lituju že nelze ujít krok.
zas o rok dozadu, o celý rok zpátky.

Vždyť vzpomínky jak čerstvé ještě voní,
jak žhavé uhlíky, co přišly o oheň.
Jak daleko se může zdát být loni
tak daleko a blízko zároveň.
Autor Flamy, 13.10.2009
Přečteno 355x
Tipy 29
Poslední tipující: vojtaz, Radek.oslov.Šafárik, šuměnka, Kapka, divoska_jaja, batůžek na motorku, harmony, Pevya, WAYWARD, Anewue, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kam jste se holky vytratily v smutném vzpomínání
kam krok Vás dovedl, že smích je neslyšen??
Zimo, ach zimo zbrzdi ještě běh, dvě bytosti tu daní
vzpomínky jako obět pro bohy a v nitru bolest jen!

08.11.2009 07:16:00 | šuměnka

Vzpomínky co loni hřály
teď v stejný čas mrazem pálí,
to se stává, moc hezky napsané... ST.

20.10.2009 16:57:00 | Kapka

st

14.10.2009 17:30:00 | WAYWARD

s něžností i s bolestí... Smutné a krásné. ST člověče...

14.10.2009 14:03:00 | Anewue

To je tak nádherně bolestné vzpomínání,co jsi dal do báseňky,že ST je pro ni málo!!!:o))

13.10.2009 21:40:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí