Souznění na tisíce mil

Souznění na tisíce mil

Anotace: ač daleko, přec duše tak blízko se zdají být...

Žil kdysi v podhradí
tajemný lesů pán
svíral vždy ve dlaních
žlutý Tulipán

A když večer hleděl směrem k měsíci
spatřil tam dívku mlčky sedící

Volali na sebe z Měsíce na Zem
a ze Země na Měsíc
a ucítili rázem,
že znají se let statisíc

Hleděli na Zem, hleděli do nebe
nikdy však nemohli být blízko u sebe
Slova je hřála a měsíc planul
ten samý vítr mezi nimi plul

Daleko od Země
a přeci u sebe
myšlenka hluboká
druhého přivolá...
Autor Káňátko, 14.10.2009
Přečteno 421x
Tipy 7
Poslední tipující: Bíša, Psavec, Kapka, zelená víla, CORONATION, jen.kluk
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pravdivé to je, protože to bylo inspirováno právě pravdou :-)

14.10.2009 18:57:00 | Káňátko

jak pravdivé... dálka je vlastně tak relativní..

14.10.2009 18:41:00 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí