14.10.2009 Strasburg

14.10.2009 Strasburg

Anotace: - PIN -

Sbírka: PIN

.

Ještě než svá křidla rozprostřela noc
jdu městem abych pochytil z tváří lidí
jaký že to byl dnes den . . .

Zajdu kouknout do Fnack center
a zkoumám co lidé čtou . . .
Kunderu přestěhovali úplně dolů
Všichni ho znají tak co . . .
Však oni si ho najdou
Stále je pod hlavičkou
. . . République Tchéque . . .

Výstavní síň s fotografiemi Beatles
a momentkami z války ve Vietnamu
zpola je obsazena čtenáři
kteří si neodpustí půlhodinku počtení
nad knižními novinkami

Loudám se mezi Salvatorem Dalí a Picssovou antologií
tu Cézán tam zase Degas s Renoirem
s poliček nahlížejí na hezkou dívku
začtenou v dějinách umění

Venku je skoro tma
Je příjemné jít zaplněnou ulicí
Před kinem stojí několik lidí
Jdou na český film
uváděný ve Francii pod názvem
- Country Teacher -
. . . trochu nezvyklé . . .

Je po deváté a všude stále plno lidí
U stolků na chodniku poslední kávu dopijí
než půjdou každý svou cestou domů
Kousek od katedrály se vozí i s dětmi na kolotoči
Mladý pár se přede mnou zastaví
obejme se k milostném polibku
Pod plátěným přístřeškem Cafe Paris
pár přátel vášnivě rozmlouvá
franština prolíná se s ruskými monology
usednu ke kávě na chvíli i já

Kochám se hrou barev ve stínu platanu
jak tramvaje se s auty míjí
Sleduji dívku s přítelkyní
Nemohou se o něčem dohodnout
pak se rozchází každá svou cestou za svým cílem

Prolíná mnou příjemný klid
jako celý večerní Strasburg . . .

.
Autor Těšínský, 14.10.2009
Přečteno 270x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, Psavec, WhiteSkull, hašlerka, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuji za exkurzi...a Venkovský učitel se ti líbil?

14.10.2009 20:27:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí