Zemi (na verš Walta Whitmana)

Zemi (na verš Walta Whitmana)

Anotace: Psáno na verš z básně Zpěv radosti amerického básníka Walta Whitmana (první verš mé básně). Malý chvalozpěv na naši planetu, snad v duchu skvělé Whitmanovy poezie. Pokud jsem si nechtěně „vypůjčil“ nějaký verš či obrat u nějakého básníka, upozorněte mě.

Opustit tě, ó ty pevná, nehybná zemi,
opustit tvou suchou starou zvrásnivělou tvář
tvář mrazů tornád dešťů hurikánů
tu hroznou, ach tvou přespříšernou tvář!
...bych stejně nemohl

Jen pro tebe jsem čekal na louce, než přišlo svítání,
jen pro svou lásku shlížel jsem tě ze zamrzlých hor,
jen pro tebe jsem zdolal strmé skály,
abych tě oslavil, abych ti připomněl,
že paměť má je stálá.

Vždyť ty se nikdy nevychýlíš ze svých drah,
však my jsme slzou v oku, tvůj krásný, zemský prach.
Autor Zik2, 14.10.2009
Přečteno 273x
Tipy 3
Poslední tipující: ewon, al-pacino
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky.

14.10.2009 21:09:00 | Zik2

vítej v modru

14.10.2009 21:07:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí