O životě....

O životě....

Anotace: ...

Jestli máš ten pocit, ten stejný jako já.
Že vždy to bude matka, kdo ti život dá.
Sníš - li o té samé věci, která mě ze snu budí.
Že vždy to je ta zrada, která na srdci i duši studí.
Proč jsme o tu krásu pravdy chudí?

Vnímáš - li ten strach, co se kolem šíří.
Vždy se najde někdo, kdo k vládě nad všemi míří.
Slyšíš - li ty hlasy, které neví jak dál.
Vždycky byl totiž někdo, kdo nad nimi stál.
A jen si s nimi hrál.

Myslíš - li na ty děti, které musí v chudobě žít.
Proč nemají matky? Proč můžou jenom chtít?
Pláčeš - li na hroby, nad hroby slavných lidí.
Proč všem všechno sami kazíme?
Což nikdo nevidí, že sami jsme ti viní???

Jestli vidíš ty lidi, kteří vyzívají boha.
Proč byl a bude život, tak neřešitelná úloha……
Autor Mecki, 15.10.2009
Přečteno 295x
Tipy 3
Poslední tipující: Miroslav Možný, Barpob
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jeden tip za velkou hloubku tvojí básně... Druhý za prazvláštní formu.. Nemám moc ráda tyhle dlouhé splátaniny, ale tohle je zajímavý..

15.10.2009 08:20:00 | Barpob

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí