Pravěká Bohyně

Pravěká Bohyně

Anotace: náhled pravěké bohyně na moderní svět....

Nach tváří semišových medvědů,
bledá pleť zimního jitra,
cesty, co do ráje tě nevemou,
bídný vjem černého nitra,

Malý mráček pod okapem,
bílá šíje labutí,
tmavé oči za zrcadlem,
schovávající prokletí,

Otrhaná vazba knih,
rozsápaná rána z boje,
posledních hodin tik,
to je láska moje,

Na talíři déšť a místo chleba blesky,
k tomu chlebu med-záři měsíční,
modré stěny pavučin, unavené mezky,
dýku kalenou, ostružiny bez trní,

Místo šatu mléčnou mlhu a můj závoj?
Z kapek rosy háčkován,
vidím selku,faráře i knížecí konvoj,
náhrdelník můj v ohni země ukován,
mistry trpaslíky milým darem dán.

To jsem já, pravěká Bohyně,
vidím vás, však i vy mně,
ale vaše pýcha, co pilíře boří,
vám nic přiznat nedovolí,
přesto mé srdce stále hoří,
láskou k lidstvu samému,

které, ač s občasnou nevolí,
nade všechno miluji.
Autor Boudicca, 15.10.2009
Přečteno 445x
Tipy 35
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Monica., Zasr. romantik, Vanilková Ninja, Quigleika, Vlk v rouše, carodejka, Kubino 2, Milbau, mademoiselle secret, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působivá, čtivá, moc se mi líbí...*:)

22.05.2011 10:08:00 | PIPSQUEAK

*

19.10.2009 17:20:00 | carodejka

zajímavá a pěkná ST

16.10.2009 11:12:00 | harmony

..báseň má zajímavé pojetí..
ale nejvíc mě dostalo, že posloucháš styl muziky, co já..mám tedy o něco širší repertoár, ale cos uvedla, odsouhlasuji..
doporučuji Stratovarius, Within Temptation atd..

15.10.2009 20:25:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí