Vykoupená svoboda

Vykoupená svoboda

Anotace: Válečné, smutné a pravdivé... ze 7.10.2004

Bílé kříže na stráních jsou zahalené prachem
a pohled na ně vzbuzuje pocit osamělosti.
Ještě nezaschlá krev zabarvená nachem
překrývá zoufalé výkřiky radosti :

"Vyhráli jsme, vyhráli jsme"

Ozývá se ze všech stran,
avšak spousta mužu žen a dětí
stojí u nebeských bran.
Za tuto cenu opět mír ovládl svět...
Jsme ve dvacátém století
a uběhlo 6 ze 45 let.
Autor Andrew Patton, 21.11.2005
Přečteno 369x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň,krásně vystižené,opravdu.
ale nepochopila jsem to s těma rokama 6 z 45 let??

29.11.2005 15:59:00 | Inies

Čím vším je vykoupeno vítězství! Dobrý!

22.11.2005 14:44:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí