Laskavý pavouček

Laskavý pavouček

Anotace: Jako by svět byl stvořen pro nic...

________________________

Žil jeden pavouček,
nebyl obyčejný,
očka měl stříbřitá
jako dvě milé hvězdičky.

Pavučinky spřádal,
lásku do nich vkládal,
mával na mušky kolem,
ale všechny se ho bály...
a uletěly.

Nanosil si na síťku
dešťové kapičky.
Posbíral chmýří a vlákénka,
lístečky si kobereček ozdobil,
aby se u něj každému líbilo.

Všichni tvorečkové však utíkali.
Báli se jeho krásné sítě?
Té, kterou upletl s hlubokou oddaností,
jíž chtěl ostatní uvítat?
Báli se jeho stříbrných očí?

Pojďte za ním, broučci, vždyť je hodný,
žádné mušce by nikdy neublížil,
srdíčko má laskavé,
a jeho síťka jemností hladí.
Vyleťte k němu, vždyť máte křidélka...

________________________

Síťka, která spojuje žijící duše,
jako by byla zbytečná.
Proč se lidé bojí sítě lásky?
Proč se lidé bojí daru od Boha?
Proč se lidé... bojí?
________________________
Autor Ariella13, 18.10.2009
Přečteno 333x
Tipy 6
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Simísek, Těšínský
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..neboť strach je naší zkouškou..

18.10.2009 21:15:00 | Simísek

Lidé se bojí, protože Láska je závazek . . . ! -JT-

18.10.2009 17:41:00 | Těšínský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí