Za šera

Za šera

Anotace: ...psáno skoro potmě...

Sbírka: Hmatání krajiny

Za šera

Na sadě stromy jsou odrané
O ptáky, listy i jablka
Slyšíš?
Tam od prutů ostružin
Bázlivě vkrádá se s mlhou tma

Na odvrácené straně klekání
Zvonkohra oblaků z olova
Cítíš?
Ten chlad syčí zpod dveří
Háďátko křivd v klíně domova

Krajina za šera spoutaná
V okovech ladnosti siluet
Vidíš?
Soumrak paletu odkládá
Do barev v okně se vpíjí šeď

Procesí topolů na návsi
Klaní se vidině kostela
Věříš?
Jsme vetknuti do dějů
Ikony svatého večera
Autor Amáta, 18.10.2009
Přečteno 300x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, zenge, Jana M., Holis, j.c., Pevya, enigman, labuť, Květka Š., Sweet KiWi, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.. i šero dokáže být krásné,
zvláště v krásných básních...
===
Jiří senior

27.10.2009 21:15:00 | j.c.

Krásná a bohatá báseň.

27.10.2009 19:30:00 | Pevya

matně...

24.10.2009 11:38:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí