Anděl a ďábel

Anděl a ďábel

Anotace: na každého dojde...

Dvě postavy povědomé,
cestu životem mi kříží:
,,Člověče stůj chvíli,
hovořit s Tebou chceme".

Oba šedý plášť halí,
jeden jako druhý jsou.
Však rohy a svatozář,
ukrýt nějak nedokáží.

Světem už dlouho bloudí
dávná sázka je trápí.
Dobro a zlo sčítají,
neví čeho je víc.

Tvrdí, že na řadě jsem,
vyznat se ze svých skutků.
Zda nějaké dobré objeví,
prý jen oni posoudí.

Na okno duše mojí
vytrvale klepou.
Korálky vzpomínek mých,
přebírat se chtějí.

Pouštím je k sobě,
srdce a mysl otevírám.
Zvědavý jsem totiž,
co tam najdou...
Autor Modrý Adept, 30.10.2004
Přečteno 499x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí