Bard

Bard

Anotace: Návrat do časů dávno minulých...

Město tiché, nemluvné,

Jen jediný zvuk ulicí se rozléhá

To křik lidu prostého,

Na tebe dnes naléhá,



Vychází z oázy klidu,

Tam kde doma je každý,

Bašta přátelství lidu,

přítel příteli každý.



Tam, když dveře vrznou,

Muž náhle se objeví,

A vejde chůzí lehkou

Tomuhle i pivo sleví!



To já k vám přicházím!

Vaše strasti zahodit

nalej víno, medovinu,

dnes nebude se bdít!



Háv z ptačích per

a boty z kůže dračí!

Hle, co u pasu se nese,

To ne meč, to loutna se mračí!



I má zbraň silnější než dýka

To hlas můj – ten tě ožebračí!

Peníze víc než pýcha

To barda značí!
Autor Jassem, 19.10.2009
Přečteno 287x
Tipy 5
Poslední tipující: Miroslav Možný, Trauma, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý ;)

13.09.2010 18:43:00 | Corsica

Omlouvám se, tomuhle ;) fix

20.10.2009 21:25:00 | Jassem

...co to je tomhle :)

19.10.2009 23:41:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí