Každá noc končí ránem

Každá noc končí ránem

Tma se vysypala do ulic
jako písmenka z minisukní
a na rohu ulice
opilé lampy plakají
svou němou krásu
někde v tom obrazu
bez rámu
vidím tě jak pluješ
ve svých myšlenkách
rozcuchanou hlavou
větrem a sentimentem
utápíš se v davu
topolových alejí
jako anděl začtený do Ginsberga
z jeho veršů stéká víno
do planých aureol
čekáš sám na úsvit
venku prší
tak kde je ta tvoje víla
o níž jsi pár nocí snil
kam to vlastně chodí
spát
a do tmy smích mladé noci
milenci na věčnost
ve své hrobce
tiše si šeptají
o neblahé budoucnosti
a opilém ránu
které nám do očí
vypálí svou duši
Autor Jasmin de Paris, 20.10.2009
Přečteno 250x
Tipy 8
Poslední tipující: Quigleika, enigman, Zpátky, Květka Š., hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

do ran nocí...

24.10.2009 12:39:00 | enigman

Dojemná, vtahující, pěkná a s pěknými spojeními... Ale patetická nebo tak není, to zas ne. Líbí se mi.

20.10.2009 00:58:00 | okousaná od světlušek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí