Moderní svět

Moderní svět

Anotace: Trošku pesimitický pohled na svět.....ale mně opravdu někdy připadá, že se lidé honí za bezvýznamnými věcmi...

Dnes opět na nádraží stála jsem,
pořád na prašném dačickém busu,
měla jsem chuť říct všem,
jak můžete žít v tomhle hnusu?

Pořád práce, kariéra, podlá řeč,
závist a peníze, spěch a strach,
žádná láska, podprůhledná lež,
už nad námi visí černý mrak.

Co jsme to za lidi bez lásky chvíli?
To se už neumíme zastavit před ničím,
jdeme vpřed, i přes mrtvoly,
nedbáme, že jsme ublížili,
zbývá z nás jen štěrk mezi koly.

Spěcháme, letíme vstříc peněžním výhrám,
už některým o nic jiného nejde,
ale já se proto zastavím,
malou básní lidi oslovím,
kdy už tahle honba přejde??
Autor Boudicca, 21.10.2009
Přečteno 245x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Elisha, Quigleika, WAYWARD, Alien.v.v.s., Vlk v rouše, Radek.oslov.Šafárik, Mbonita, Giginka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Spousta lidí to tak cítí a potom je semele kolo obav a předsudků .

08.02.2010 21:03:00 | Elisha

krásné,líbí se mi jak píšeš a vnímáš svět,chtěla bych aby se měnily hodnoty,pak by bylo veseleji a více lásky na světě...

27.11.2009 09:08:00 | Quigleika

...tak to je a jeSTli se to zaSTaví? Snad

24.11.2009 16:37:00 | WAYWARD

Pěkná...takhle podobně to cítím i já, jsem ráda, že nejsem jediná =)

21.10.2009 20:47:00 | Giginka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí